уторак, 23. март 2021.

SVUDA JE ISTIH DESET SEFIROT

 
Svuda je Istih deset Sefirot

Objavljeno 16. septembra 2010. u 12:39

Proučavamo knjigu Talmud Deset Sefirot, koja se sastoji od šest tomova i preko 2000 strana, a sve vreme učimo jedino o deset Sefirot. Ovo radimo da bismo o njima čitali iznova i iznova, zatim zaboravili sve o njima, zatim ponovo čitali o njima i ponovo ih zaboravili. Svaki put kada učimo, mi učimo istih deset Sefirot, ali u novoj formi, jer se naši kvaliteti neprestano menjaju, dok deset Sefirot ostaju iste. 

To je zato što svaki put kada sednemo da učimo, mi to radimo pogrešno. I, nakon toga uvek moramo da zaboravimo ono što smo učili.

Duhovni zakon ispravke duše navodi da se Nukva svaki put vraća u stanje „devičanstva“. Zatim, Nukva raste, biva mala, a nakon toga postaje odrasla i ujedinjuje se sa Zeir Anpinom. Ona tada dovršava ovo stanje i vraća se u stanje „devičanstva“ da bi ponovo počela da raste ispočetka i postigla novo stanje jedinstva.

Na ovaj način prolazimo kroz svaku fazu ili svaki nivo, koji sadrži istih deset Sefirot. Nakon toga sve se briše i na sledećem nivou mi ponovo učimo istih deset Sefirot, ali sa dubljim razumevanjem i osetom, i u većoj povezanosti.

Tako se jedan nivo zamenjuje sledećim. Dodaju se nove relacije, ali uvek govorimo o jedinstvu Malhut sa prvih devet Sefirot.

Link - It’s The Same Ten Sefirot Everywhere

 


Нема коментара:

Постави коментар

Напомена: Само члан овог блога може да постави коментар.