недеља, 14. март 2021.

OSETITI SVET IZVAN SEBE

 
Osetiti svet izvan sebe 

Objavljeno 13. juna 2018. u 08:47

Pitanje: S jedne strane, postoji princip „Sudija ima samo ono što njegove oči vide“. S druge strane, kaže se da oko nas nema ničega osim bele Svetlosti koja sve ispunjava. Kako možemo pomiriti ova dva principa?

Odgovor: Ako ovo želite da razumete, pridržavajte se vrlo jednostavnog principa: koristeći metodologiju kabale, ujedinite se u grupe i pokušajte da osetite ostale. I, počećete u njima da osećate duhovni svet.

Pretpostavimo da sada osećam samo sebe. Ako izađem iz sopstvenih osećaja i počnem da osećam svoje prijatelje iznutra, ako izvršim ograničenje (Cimcum Alef) nad željama „samo za sebe“ i uđem u kvalitet davanja, tada ću svakog prijatelja osećati kao duhovno biće, kao Sefira. Svi oni zajedno osećaće se kao Parcuf koji je ispunjen Svetlošću, nazvan Stvoritelj.

Zajedno, Svetlost, Stvoritelj i ukupnost Sefirot - sve osim mog životinjskog „Ja“ - naziva se duša. Ispada da zajedno sa svojim prijateljima stvaram svoju dušu i svako od njih to čini u odnosu na ostale.

Pitanje: Šta ću videti u stanju „izvan sebe“?

Odgovor: Videćete sile koje upravljaju čitavim univerzumom kako deluju kroz mnoštvo Viših zakona - njihov početak, proces, efekat i zaključak. Ovo razumevanje prožima vašu želju, ispunjavajući je. Ovo ispunjenje doživljavate kao najveće, najviše zadovoljstvo vašeg večnog postojanja.

Link - To Feel The World Outside of Yourself


Нема коментара:

Постави коментар

Напомена: Само члан овог блога може да постави коментар.