четвртак, 25. март 2021.

DUHOVNO TELO U OBLIKU SEFOROT

 
Duhovno telo u obliku Sefirot

Objavljeno 20. novembra 2011 u 11:24 am

Nivo na kojem se pojedinac nalazi potpuno određuje njegove misli i osećanja. Ne možemo da mislimo o nečemu, ili da nešto razumemo, osećamo ili planiramo, kao ni da čeznemo za nečim izvan ovog nivoa. Sve je to određeno našim stanjem, stepenom koji smo postigli.

Želja za primanjem deluje prema količini Svetlosti koja se u njoj otkriva: od maksimalne količine u svetu Beskonačnosti (Ein Sof) do jednog od 125 stepeni koji se od njega (Ein Sof) spuštaju u kojima se Svetlost umanjuje i tako utiče na želju da primi sve manje i manje. Kako se Svetlost umanjuje, želja u svojim svojstvima postepeno postaje tamnija, korumpiranija i udaljenija od Svetlosti.

Kako Svetlost manje sija na želju, želja otkriva svoje svojstvo: egoizam. Sve zavisi od sile Svetlosti koja daje ka želji.

Tako, ne bi trebalo da se fokusiramo na naše fiziološko telo ili misli, već treba jedino da brinemo o željama koje Svetlost mora da ispravi. Budući da je stanje želje potpuno zavisno od Svetlosti koja je obasjava i održava na određenom stepenu, moramo da mislimo jedino o uticaju koju Svetlost ima na nas: Kako bismo mogli da neprestano pokušavamo da se stavimo pod uticaj Svetlosti na maksimalan i najoptimalniji način.

Ne znam kako će Svetlost uticati na mene i odakle ona dolazi. Treba samo da uradim ono što nam kabalisti savetuju i da izvršim akcije koje će otkriti put do Svetlosti i omogućiti joj da na mene utiče - i tada ću se promeniti. Ako to ne učinim, neću se promeniti.  

Glavni savet je da se povežem sa svojim okruženjem i knjigama u skladu sa instrukcijama učitelja. Tako se otvaram uticaju Svetlosti, a sve ostalo zavisi od toga. Svetlost će uticati na želju, a nova želja će doneti nove misli, razumevanje i osete i otkriće mi svet iznova. Sve to moramo da osetimo u svojoj želji.

Želje pojedinca, njegovo srce, u potpunosti zavise od uticaja Svetlosti. Veza pojedinca sa Sefirot je određena stepenom do kojeg do njega stiže Svetlost i ispravlja njegovu želju. Ovo određuje stepen njegove duhovne lestvice. Sefirot su svojstva Svetlosti u koje se ona odeva kada prolazi kroz svetove da bi davala ka opštoj želji pojedinca. 

Svetlost prolazi kroz filtere koji imaju određena svojstva i pod uticajem Svetlosti želja počinje da se menja. Umesto obične želje za primanjem, koja nema nikakav karakter i pravac, postoji konkretna želja koja pripada određenom stepenu i slična je Svetlosti.

Te želje već mogu da se nazovu imenima Sefirot, jer one „sijaju“ onda kada žele tačno da ponove akcije Svetlosti. To znači da su Sefirot odevene u želju i čovek počinje da stiče oblik Sefirot, oblik duhovnog tela, i tako postaje sličan Svetlosti.

 Link - The Spiritual Body In The Form Of Sefirot

 


Нема коментара:

Постави коментар

Напомена: Само члан овог блога може да постави коментар.