недеља, 21. март 2021.

SPASENJE JE NA SREDNJOJ LINIJI


Spasenje je na srednjoj liniji

Objavljeno 18. jula, 2010. 

Zohar, poglavlje „Leh Leha (Idi odavde)”, stav 22: Otuda, kad je Avraam... došao i primio iluminaciju sa leve linije, ...odmah je pao pod vlast Nimroda. On ga je, pak, bacio u peć koja se širi snagom iluminacije Šuruk. Tada mu je Stvoritelj pomogao da on proširi iluminaciju srednje linije kroz Masah de Hirik, a linija Hirik odlučuje i sklapa mir između dve linije – desna i leva.

Spasenje je uvek na srednjoj liniji, na zaslonu Hirik (Masah de Hirik). Dve sile – leva i desna linija, sila davanja i sila primanja – moraju da se pojave unutar nas; pomoću njih se nama upravlja od Gore. Slično tome kako se te dve sile spuštaju iz jednog Višeg korena, tako i mi moramo da ih ujedinimo u srednju liniju.

U tu svrhu dobijamo mudrost kabale, metodu koja nam omogućava da razumemo kako da objedinimo dve linije i ostanemo na srednjoj. Međutim, u cilju toga da postignemo tu mudrost, to znanje, potrebna nam je grupa, učenje i diseminacija. Sva ta sredstva pomažu nam da sebi oslikamo ispravno stanje, da ga želimo, i da tražimo od Stvoritelja da nam to dȃ.

Očigledno je da ova mudrost i razumevanje toga kako da organizujemo ove dve sile da bismo ih pomirili na srednjoj liniji, takođe dolaze od Gore. Napisano je: „Onaj koji načini mir na Njegovom nebu, taj načini mir i unutar nas”. „Onaj koji načini mir na Njegovom nebu” označava mesto odakle potiču dve linije. Tamo ih Stvoritelj izvlači iz srednje linije – iz Stvoritelja, što je Zeir Anpin u odnosu na nas. Tako, dve linije se spuštaju do nas, do Malhut i svih duša koje borave unutar nje.

„Načini mir unutar nas” označava da smo od Gore dobili znanje o tome da moramo da se uredimo. A jednom kad to načinimo, srednja linija se spušta i ulazi unutar nas. To je naše spasenje koje je dato i Avraamu.

Link - Salvation Lies In The Middle Line


Нема коментара:

Постави коментар

Напомена: Само члан овог блога може да постави коментар.