субота, 27. март 2021.

SVETLOST HASADIM JE SVE ŠTO NAM TREBA

 
Svetlost Hasadim je sve što nam treba

Objavljeno 15. januara 2010. u 14:19

Pitanje koje sam dobio: Zašto ne mogu da otkrijem Svetlost Hohma?

Moj odgovor: Zato što nemate Svetlost Hasadim. Imate samo želju za primanjem, koja se ne oseća dobro u Svetlosti Hohma, jer od nje ne može da dobije zadovoljstvo. Svetlost Hohma ne može se osetiti u egoističnim željama. Može se da otkrije samo u meri u kojoj je prisutna i Svetlost Hasadim, vaša namera da dajete (Bina  - iz četiri faze Direktne Svetlosti).

Možete da imate beskonačni Kli sa beskonačnom Svetlošću Hohma, ali ako nemate Svetlost Hasadim, doživećete potpunu tamu, stanje nazvano „pakao“. Čak i majušna iskra svetlosti Hohma bez Hasadim oseća se kao patnja, bolest, katastrofa i kriza.

Nama je dat mali osećaj Svetlosti Hohma u Svetlosti Hasadim kroz milost Stvoritelja. To nam daje osećaj života kako bismo mogli da postojimo i da se razvijamo kroz slobodu volje, da bismo na kraju stekli Svetlost Hasadim i postigli potpuno otkrovenje Svetlosti Hohma.

Stvoritelj nas razvija tako što se „igra“ sa nama. Kada nas obasja Svetlošću Hohma, osećamo se loše, ali to je učinjeno kako bismo shvatili da nam je potrebna Svetlost Hasadim (Masah, Ohr Hozer, Reflektujuća Svetlost, namera davanja i ljubav). Tada ćemo otkriti svetlost Hohma u svetlosti Hasadim, kroz Masah.

Vremenom, kako neko prima udarce u zavisnosti od količine iluminacije Hohma, počinje da sebi postavlja pitanje: „Zašto patim? Šta se događa? Šta je smisao mog života?“ Tada osoba dolazi u grupu, učitelju i proučava nauku kabala, gde postepeno saznaje da je jedina stvar koja joj je potrebna Svetlost Hasadim.

Zbog toga nas nauka kabala uči kako da izgradimo Masah davanja (namera davanja, ljubav, Ohr Hasadim). U meri u kojoj smo sposobni da dajemo, Stvoritelj će nam biti otkriven kao Onaj koji daje, kao u primeru gosta i domaćina.

Link - The Light Of Hassadim Is All We Need


Нема коментара:

Постави коментар

Напомена: Само члан овог блога може да постави коментар.