четвртак, 25. март 2021.

DESET UKUSNIH SEFIROT

Deset ukusnih sefirot

Objavljeno 3. februara 2014. u 08:32

Pitanje: Kako ja osećam deset duhovnih sefirot svojih prijatelja unutar sebe i kako se oni razvijaju kada ja uđem u prijatelja?

Odgovor: Ako uđete u prijatelja, vi počinjete da osećate njegovih deset Sefirot. Oni se osećaju kao različiti okusi, kao da ste u dobrom restoranu i dobili ste glavno jelo, a pored toga i mnoga druga jela: različite salate i poslastice. Počinjete da osećate mnoge okuse kod prijatelja, različita svojstva.

Kada vaša povezanost nastavi da se razvija, ništa iz vas ne nestaje. U korporalnom svetu, mi obično zaboravljamo na slabe okuse kada primimo neko veliko zadovoljstvo. To je veoma često kod male dece koja odmah bace staru igračku kada ugledaju novu. Ali, drugačije je u duhovnom, gde upravlja Svetlost NRNHY u kojem su uključeni mnogi nivoi.

Kaže se: „Ljubav pokriva sve grehe“. To znači da moramo da osetimo grehe, sukobe i ljubav istovremeno i ne može postojati jedno bez drugog. Ovo je struktura deset Sefirot Direktne Svetlosti i Odbijajuće Svetlosti koje su odevene jedna u drugu što moramo da osetimo u svim njihovim suprotnim formama i svojstvima. Jedno ne poništava drugo. Ovo je čudo duhovnog sveta gde ne može biti ničega „malo“, već maksimum. Ne postoji prošlost, ni sadašnjost, ni budućnost; sve se istovremeno povezuje u jedan osećaj.

U korporalnom svetu mi hoćemo da zaboravimo porodične svađe i da okrenemo novi list kao da se ništa nije dogodilo, ali to nije ispravka. Ispravka je zapravo kada ostanu sve nesuglasice i ništa se ne zaboravi, a iznad toga uspostavimo više stanje. To je zapravo razlog iz kojeg sve cveta. Mi nemamo takvu priliku u korporalnom svetu već jedino u duhovnom svetu. Kada dve suprotnosti postoje zajedno zarad davanja, one jedna drugu pojačavaju.

Link - Ten DeliciousSefirot


Нема коментара:

Постави коментар

Напомена: Само члан овог блога може да постави коментар.