понедељак, 22. март 2021.

ZLATNI SPORAZUM

 
Zlatni sporazum

Objavljeno 8. Juna, 2010. 

„Predgovor Sulam komentarima”: „Tri izlaze iz jednog, jedno postoji u tri”, stav, 52: Tako, objašnjeno je da je drugo razabiranje u podizanju MAN de Zeir Anpin u YEŠSUT jeste da ujedinimo dve linije od YEŠSUT, desnu i levu. One mogu da sijaju jedino kroz Masah de Hirik u Zeir Anpin (stav 39), koji dovršava srednju liniju u njima i određuje dve linije Bina...”

U Bina postoje dve linije: desna linija, što je Hasadim (Milost) i leva linija, što je Hohma (Mudrost). One nemaju mogućnost da se ujedine. Zapravo, svaka je spremna da u potpunosti zauzme želju, sama 100%. I, one ostaju u suprotnosti jedna prema drugoj.

Međutim, one ne mogu da emaniraju jedna bez druge! Obe dolaze od Gore, ali kao da desna linija kaže: „Kako je moguće bez davanja? Zar nije davanje svrha stvaranja?” A leva linija kao da tvrdi: „Ja sam temelj stvaranja! Ja sam Svetlost Hohma koja u tome mora da se otkrije! Kako to može da bude bez mene?”

I, tako se međusobno prepiru i tu nema mogućnosti za kompromis ili pomirenje. Ipak, rešenje je u njihovom dogovoru: primanje zarad davanja.

Da bi se olakšao dogovor, potreban je treći činilac. Ovaj treći činilac omogućava svakoj da se povuče iz svog čvrsto zauzetog stava i da razume drugu. Rešenje je na srednjoj. Rešenje nije kompromis! Umesto toga, to je jedinstvena i izvanredna prilika da razumeju jedna drugu, da se odenu jedna u drugu, i da postignu zlatni sporazum.

Pre srednje linije, sve što je postojalo bile su osobine Stvoritelja. Stvaranje započinje srednjom linijom koja omogućava spoj davanja i primanja. Ovo je forma u kojoj stvorenje može u potpunosti da učestvuje u davanju i može da postane slično Stvoritelju. To je poput deteta koje ujedinjuje svoje roditelje (dve suprotne linije Stvoritelja) i uzrokuje to da svi oni budu jedna porodica.

Link - The Golden Agreement


Нема коментара:

Постави коментар

Напомена: Само члан овог блога може да постави коментар.