уторак, 16. март 2021.

IGRA SA OSEĆAJIMA

 
Igra sa osećajima

Objavljeno 28. marta 2016. u 09:15

Pitanje: Često kažete da je mudrost kabale nauka koja se poima čulima. Ali nauka se ne može proučavati bez intelekta, bez mišljenja?

Odgovor: Naravno da to nije moguće. Međutim, mudrost kabale se ne poima čulima, već je mi osećamo osećajima. Zatim proveravamo ove osećaje: delimo ih, upoređujemo ih među sobom, gradiramo ih kao da ih vagamo.

Zapravo, kabala je igra osećajima. Ali ona ih sistematično uređuje, i mi počinjemo da vidimo interakciju želja, koji osećaji nastaju u svakoj želji.

U kabali vrlo precizno merimo sve osećaje i dajemo im numerički naziv, određujući njihovu snagu, smer, svojstva i tako dalje. Otuda mi imamo nauku o osećajima, jer je jedina materija našeg sveta želja.

Mudrost kabale prikazuje se kao nauka o osećajima jer je želja jedina materija u našem svetu, i ono što osećamo u želji naziva se osećaj, što je osećaj Svetlosti koja deluje i utiče na želju. To znači da, mereći promene u želji, mi merimo Svetlost koja deluje i utiče na nju.

Pitanje: Šta je prvo, čovekov um ili želja?

Odgovor: Želja je na prvom mestu, a um je sledi, i tako se razvijamo. Odakle dolazi detetov um? Um je samo rezultat razvoja želje.

Što je želja koju čovek ima veća, to mu je više potreban um da bi stekao sve svoje želje i kontrolisao ih.

Link - Playing With Sensations


Нема коментара:

Постави коментар

Напомена: Само члан овог блога може да постави коментар.