уторак, 20. април 2021.

SISTEM UNIVERZUMA

 
Sistem univerzuma 

Objavljeno 14. septembra 2010. u 15:05

„Sišli smo“ iz Sveta beskonačnosti u ovaj svet, od svojstva davanja do svojstva primanja. Kako silazimo, svojstvo davanja se u nama smanjuje, a shodno tome, i ispunjenje (Svetlost, osećaj Stvoritelja) u nama se takođe smanjuje. To se nastavlja sve dok ne dostignemo stanje „našeg sveta“, gde svi tragovi Svetlosti i duhovne posude (želja za davanjem) potpuno nestaju, a mi se nalazimo potpuno odsečeni od duhovnosti.

Iznad našeg sveta, u svetovima Beria, Jecira i Asija, postoje razbijene duše, odnosno duše koje osećaju svoj egoizam. Moramo tamo „ući“ iz svog sveta, što znači otkriti da su naše duše razbijene i odvojene. Posle toga moramo da pređemo granicu koja deli Svetove BYA od Sveta Acilut (Parsa), odnosno da ispunimo zahtev za pridruživanje procesu ispravke: da želimo postići ljubav i potpuno ujedinjenje.

Čineći to, mi budimo naše razbijene duše tako da se uključe u Malhut sveta Acilut koji je u početku samo tačka koja postoji na Haze (prsa - rebro) Zeir Anpina. Iznad Zeir Anpina nalazi se GAR sveta Acilut: Atik, Arih Anpin, Aba ve Ima i Ješsut. Iznad nje nalazimo sledeću granicu: Tabur iz Galgalta, Svet Adam Kadmon i Svet beskonačnosti Ein Sof.

U našem svetu su naše duše tačke. Ovako čovek doživljava svoje duhovno stanje nazvano „ovaj svet“. Kasnije, privlačeći na sebe Svetlost koja ga razvija, čovek postiže osećaj sebe u svetovima BYA, odnosno osećaj razbijenih, egoističnih želja (stanje izgon iz Egipta).

Odatle treba da se uzdignemo ka Svetlosti, što znači iznad Parsa, jer je nemoguće izvršiti ispravku u svetovima BYA, gde ne postoji Svetlost ispravke, već Svetlost koja izlaže zlo. Svetovi BYA (mesto, stanje, senzacija) namenjeni su spoznaji zla, razbijenih duša, tako da otkrijemo koliko smo loši i koliko je snažan stisak zle inklinacije. Tada ćemo, po meri ovog otkrivenja, moći da se uzdignemo ka Gore i povežemo sa Malhut sveta Acilut.

Uključivanje sveta Acilut u Malhut naziva se uz dizanje MAN, naša molitva. Malhut iz sveta Acilut predaje našu molitvu Zeir Anpinu iz sveta Acilut, i, kao rezultat toga, ZON uzdiže MAN do Bina sveta Acilut. Tada Svetlost (Reflektovana svetlost ili Svetlost AB-SAG-a) dolazi odozgo, ispravlja vezu u ZON i ispunjava ih (ZON).

Odnosno, treba samo da uzdignemo Malhut sveta Acilut, Šehina, koji je sada u izgnanstvu. Sve što postoji u Svetovima BYA delovi su ovog Malhut, Šehina. Tamo treba da uzdignemo svoje želje. Malhut iz sveta Acilut je „Skup duša Izraela“ (Izrael su oni koji teže „direktno ka Stvoritelju“), odnosno povezanost razbijenih želja.

Koliko god smo u mogućnosti da se povežemo, uključujemo se u Malhut sveta Acilut. Sigurno to ne možemo sami postići; možemo samo pitati.

Malhut prosleđuje naš zahtev za udruživanjem Zeir Anpin i upravo na ovaj način otkriva da želi da se poveže sa Njim. U međuvremenu, ZA mora dobiti želju da se poveže sa Malhut iz Bina. A onda se ZA, i Malhut (ZON), uz svoju želju, uzdižu do Ima (Bina), koja ih ujedinjuje.

Posle se ZA spusti na svoje mesto, rodi Malhut i poveže je sa sobom. U meri u kojoj su ZON povezani, duše koje u njima postoje učestvuju u toj vezi i iz nje se pune. To je zato što ove duše čine telo Malhut.

Link - The System Of The Universe


Нема коментара:

Постави коментар

Напомена: Само члан овог блога може да постави коментар.