уторак, 06. април 2021.

NEKA SVAKI DAN BUDE NOVI DAN

 
Neka svaki dan bude novi dan

Objavljeno 4. Decembra 2009

Pitanje koje sam dobio: Zašto duhovno napredovanje zahteva da svaki novi korak počnemo od nule i izbrišemo sve što nam se prethodno dogodilo?

Moj odgovor: „Počinjanje od nule“ znači odbacivanje našeg starog pogleda na stvari. Kada počne novi korak, to znači da se prethodni korak iscrpeo.

Kao što svaka nova generacija mora da raste na svoj način i izbegava pritisak prethodne generacije, svaki od 125 koraka duhovnog napredovanja počinje iz našeg korporalnog sveta. Kao što znamo, Nukva (Malhut sveta Acilut) svakog dana iznova postaje devica i sve se vraća na nulu da bi moglo početi novo uparivanje.

Naš novi kontakt sa Stvoriteljem ne sadrži čak nijedan detalj iz našeg prethodnog stanja; svaki put rađa se nova duša. To je ono što nazivamo „životni ciklus“ (inkarnacija). Naše prethodno stanje važno je jedino onoliko koliko nas priprema za novi nivo. Ono što nam se dogodilo u prošlosti već je nestalo. Mi možemo i moramo da počnemo ispočetka! Svako novo stanje je novi set od deset Sefirot. 

Ovo obnavljanje je neophodno da bi se kvalitativno, a ne kvantitativno, postigao Stvoritelj kroz upotrebu novih svojstava našeg egoizma i uzdizanja iznad njih. Ovaj pristup se veoma razlikuje od običnog brisanja naše prošlosti, jer nam je o njoj loše ili neprijatno da mislimo. Isto se odnosi i na ovaj svet. Kada neko počne novi posao i izgubi novac, mora da ga zatvori i počne ponovo sa nečim novim. Ne možemo da postigemo ništa ukoliko dosledno i u potpunosti ne obnovimo naše postojanje.

Napisano je: „Neka svaki dan bude novi dan“. U našoj prirodi jeste da nastavljamo onakvi kakvi jesmo, da sledimo inerciju prošlosti. Hajde da učimo iz naših neuspeha. Kada se Svetlost zameni tamom, i zatim se ponovo obnovi, svako novo stanje je drugačije i ne liči na prethodno.

Link - Let Every Day Be A New Day


Нема коментара:

Постави коментар