четвртак, 8. април 2021.

SKOK U CRVENO MORE

 
Skok u „Crveno more”

Objavljeno 9. aprila, 2012.

Pitanje: Šta znači to da morate da skočite u „Crveno more” da biste pobegli od „Faraona?”

Odgovor: To je stanje očaja, kada vas Faraon, vaš ego, gura s leđa. Ne ostavlja vas, hoće da vas proguta, pojede, a vi osećate da je bivanje u tome gore od smrti.

Kada su u Njujorku gorele Kule bliznakinje, ljudi su skakali sa 50. sprata. To je bilo besmisleno, ali čovek jednostavno ne može da ostane u vatri. Za njega je to da ostane makar sekundu izvan vatre izgledalo kao spasenje, i zato je skočio.

Osoba oseća isto dok beži iz Egipta. U ovoj situaciji vi ne možete da ostanete ni sekundu duže i spremni ste za skok u more, bilo gde,  jer je to za vas iskupljenje. Kada dođete do ovog stanja, more se otvara.

Vi nadilazite tačku podele, kritičnu tačku, i nema povratka nazad. Već ste doneli odluku i time ste potpuno ubili, prekinuli i razbili vezu sa svojim egom. 

Pitanje: Da li je ego danas dostigao takvo stanje da ga je moguće nadvladati samo zajedno u grupi?

Odgovor: Da, ovo je kolektivna tačka u grupi koja je opisana kao Nahšon koji je prvi skočio u vodu.

To je tačka „Mojsije”, što je centar grupe, i ta tačka stalno menja svoju ulogu, u skladu sa kvalitetom koji se svakog trenutka otkriva u grupi.

Tako se tačka Nahšon otkriva u grupi kada je čitava grupa uverena u to da je za nju najvažnije ujedinjenje, bliskost i međusobna podrška.

U isto vreme, ljudima ne smeta što su u tami. Ono što je važno jeste da se zbliže, čak i ukoliko je to da umru zajedno. To je važnije  nego biti sam u egu i postojati u njemu na najudobniji način zveri. Sve ovo je naša slobodna volja.

Tada se more razdvaja, što znači da jednostavno otkrivate sledeći nivo, što je skok u „Crveno more”.

Ovo je kraj razdoblja u kojem ste živeli pod kontrolom svog ega. Od tog trenutka nadalje vi se tome ne vraćate.

Nikad se ne vraćate na prethodni nivo. Ukoliko mislite da ste tada u goroj situaciji, to je samo zato što ste dobili sledeći nivo koji još nije ispravljen.

Link - The Leap Into The “Red Sea”

 

Нема коментара:

Постави коментар

Напомена: Само члан овог блога може да постави коментар.