субота, 10. април 2021.

NAHŠON JE SVOJSTVO POTPUNOG DAVANJA

 
Nahšon je svojstvo potpunog davanja

Objavljeno 2. februara, 2015.

Pitanje: Kakvo svojstvo u čoveku simbolizuje Nahšon ben Aminadab, koji je prvi skočio u Crveno more?

Odgovor: Gematrija (numerička vrednost) po imenu Nahšon ben Aminadab ukazuje na to da je visina njegovog duhovnog stanja svojstvo čiste Bina.

To mu daje priliku da ustane protiv vodenog zida. Sa jedne strane, voda je meko svojstvo, koje je osnova života, a sa druge strane, ona je tvrdo svojstvo koje se manifestuje kao Gevurot, sila suda.

Tvrde i meke sile, koje vrebaju u vodi, mogu da budu pokrenute samo uzdizanjem iznad egoizma. Nahšon je u stanju da to učini, jer pre nego što se čovek odvoji od egoizma, sve se razdvaja ukoliko on potpuno prione uz Stvoritelja.

Na svetu ne postoji prazan prostor: to je ili primanje, egoizam, ili davanje, svojstvo Stvoritelja. Jednom kada se uzdignete iznad ega, vi ne ulazite u vakuum, već u svojstvo Stvoritelja, kao što je to učinio Noje kada je ušao u kovčeg. Tako je i ovde, ulazite u svojstvo davanja, kao što osoba može da uđe u kapsulu, i da tamo postoji. To je efekat Nahšon. More nekom može da naškodi, kao u priči o potopu, a nekog drugog može da spase.

Zbog toga su akcije Noja i Nahšona iste akcije, ali se događaju na različitim stepenima egoizma, i osobu ponovo vraćaju na četiri faze razvoja. To se događa na svakom stepenu. To je duhovni napredak.

Link - Nachshon Is A Property Of FullBestowal


Нема коментара:

Постави коментар

Напомена: Само члан овог блога може да постави коментар.