петак, 2. април 2021.

PODELA RADA U DUHOVNOM

 
Podjela rada u duhovnom

Objavljeno 6. jula 2011. u 10:56

Postoje posude  davanja, Galgalta ve Eynaim (GE), nazvane "Izrael", što znači "pravo ka Stvoritelju". Upravo ove posude mogu da privuku Svjetlost, jer su joj bliže i sadrže jedino silu davanja.

Postoje isto tako i posude primanja, AHP, "nacije svijeta". U stvarnosti oni su važni, i sve se radi zbog njih. Međutim, oni sami nisu u stanju da direktno prime Svjetlost ukoliko posude Izrael ne sprovedu Svjetlost do njih.

Ovo je podjela uloga: Galgalta ve Eynaim mora da privuče Svjetlost za AHP, a AHP mora da pruži svoju želju do Galgalta ve Eynaim da bi oni prenijeli Svjetlost za AHP. Jedino ovakva međusobna saradnja omogućava nam postizanje konačne ispravke.

Svi ljudi na svijetu koji imaju "tačku u srcu", to jest inklinaciju da privuku Svjetlost, nazivaju  se "Isra-El" ili "Jašar El" - "pravo ka Stvoritelju". I svi oni kojima ta inklinacija nedostaje ne mogu direktno da privuku Svjetlost i nazivaju se "nacije svijeta", AHP. Zajedno oni koriste svoju prirodu da privuku Svjetlost i prime otkrivanje Stvoritelja u zajedničkoj posudi.

Tako, da bi uspostavili povezanost između njih, Izrael prolazi kroz razbijenost. Uzdiže se ka kraju ispravke, do nivoa Hrama, i potom Hram biva uništen, to jest, Izrael pada sa duhovnog nivoa u sile nečistoće,  unutar nacija svijeta i miješa se sa njima tako da AHP biva uključen u Galgalta ve Einaim, a Galgalta ve Einaim biva uključena u AHP. Kao rezultat toga zajedno  su u egoističnoj namjeri.

Međutim, kada se završi miješanje ili "izgon", oni mogu da privuku Svjetlost i realizuju ispravku. Prvo se ispravlja Galgalta ve Einaim, što su čistije posude koje su zadržale Rešimot, snimak ispravljenog stanja.

One imaju sposobnost da privuku Svjetlost, i kroz zajedničku inkluziju sa AHP oni imaju nekoga za koga mogu da privuku ovu Svjetlost. Tada AHP prima iluminaciju od Galgalta ve Einaim, što je dovoljno za širenje linije povezanosti prema gore. Kao rezultat toga, svi oni dovršavaju deset Sefirot i privlače veliku Svjetlost. Tako u međusobnoj interakciji mi stižemo do kraja ispravke.

Danas, mi smo na početku ispravke Galgalta ve Einaim, Izrael. Ukoliko oni isprave sebe, u toj mjeri će biti u mogućnosti  da donesu ispravku za AHP, za nacije svijeta.

Link - The Spiritual Division Of Labor

 


Нема коментара:

Постави коментар

Напомена: Само члан овог блога може да постави коментар.