среда, 21. април 2021.

"IZRAEL" I "RIM" - DVIJE SILE KOJE UPRAVLJAJU SVIJETOM

 
„Izrael” i „Rim” – dvije sile koje upravljaju svijetom

Objavljeno 23. marta, 2021.

U Knjizi Zohar je rečeno: „Moraju da postoje tri uprave nad ljudima koji u zemlji postoje u gradu Rimu, budući da se oni šire od HGT de ZA, i da je predodređeno da se od strane Rimljana proglase loši dekreti za Izrael. Drugim riječima, nedostatak koji je Izrael uzrokovao u HGT dao je Rimljanima snagu da unište Hram i proglase loše dekrete.

Zohar govori, kroz alegoriju, o dvijema silama koje upravljaju svijetom. Sila davanja naziva se „Izrael” (Jašar-El) – pravo prema Stvoritelju. To su ljudi, sile koje su usmjerene ka Stvoritelju, i nije važno koje su oni nacionalnosti, jer sve ovo potiče iz drevnog Vavilona i odnosi se apsolutno na čitavo čovječanstvo.

A sile koje teže tome da ispune svoj egoizam nazivaju se „Rim”. U principu, cjelokupna sadašnja evropska i uopšte svjetska civilizacija dolaze iz Rima.

Kroz istoriju su ove dvije potpuno suprotne sile bile u određenom međusobnom kontaktu, manje ili više u ravnoteži, dopunjavajući jedna drugu. Što je jača sila privlačenja Stvoritelju, to je slabiji Rim, egoistična sila svijeta. Ne samo naš svijet i ne samo zapadna civilizacija, već i njegova egoistična komponenta. Što je manja ova egoistična komponenta, što niže pada Rim, to se, u alegorijskom smislu, Izrael više uzdiže. 

Govorimo jedino o unutrašnjem stanju čovjeka, a nikako o našem svijetu. U našem svijetu se ništa neće promijeniti jer smo već u stanju konačne ispravke, koju svi moraju da postignu.

Treba istaći da Izrael nije ono što danas podrazumijevamo pod jednom nacijom svijeta, sa tipičnom sudbinom, kulturom i svime što je u njoj, što je poznato i drugima, a što nije poput neke druge isto tako male nacije.

Činjenica je da je ova nacija posebna. Svojim duhovnim kvalitetom bila je odvojena od čitavog čovječanstva u drevnom Vavilonu, kada je Avraam počeo da među Vaviloncima regrutuje kabalističku grupu, i kada je u jednu cijelinu ujedinio ljude koji su osjećali želju da dođu do Stvoritelja. Zato je on ovu grupu nazvao Izrael (Jašar-El), pravo prema Stvoritelju. I, ona još od tada postoji.

Tokom 1500 godina, prije nego što je uništen drugi Hram, grupa je postojala na duhovnom nivou koji je stvorio Avraam. A sada, u poslednja dva milenijuma, ova grupa je odvojena od svega duhovnog i u njoj nema apsolutno nikakvog razumijevanja toga zbog čega je ona tako nazvana, jer ona ne osjeća i ne zna svoju svrhu.

Danas, ukoliko razgovaramo sa Jevrejima, potomcima drevnih kabalista iz grupe Avraama, otkrićemo da oni uopšte ne razumiju i ne znaju svoju misiju. Oni samo žive, to je sve.

Link - “Israel” And“Rome”—Two Forces That Govern The World

 

Нема коментара:

Постави коментар

Напомена: Само члан овог блога може да постави коментар.