понедељак, 26. април 2021.

MALHUT SVETA ACILUT SI, ZAPRAVO, TI

 
Malhut sveta Acilut si, zapravo, ti

Objavljeno 4. januara 2010 u 17:34

Pitanje koje sam dobio: Zohar podstiče vrlo snažna unutrašnja iskustva otkrivajući mi celu sliku. Ali onog trenutka kada pokušam da razmišljam o ujedinjenju svih duša, sve odjednom nestaje i više nisam u stanju da zadržim pažnju na tekstu. Šta da radim?

Moj odgovor: Zamislite da na putu ka Stvoritelju prolazite kroz filter ili mehanizam koji se naziva skup svih duša, Malhut sveta Acilut. U suprotnom nećete moći da se ujedinite sa Stvoriteljem, sa Zeir Anpin. To možete učiniti samo prolazeći kroz ovaj sistem duša, a to znači apsolutno sve duše koje su stvorene, a zatim razbijene i koje sada postoje u Malhut Sveta beskonačnosti u njihovom neispravljenom obliku.

Ako želite da dođete do Zeir Anpin, do Stvoritelja, morate da prođete kroz ovaj filter, čitav ovaj mehanizam koji se naziva skup duša Izrael, a koji je jedinstvo svih onih koji „teže direktno Stvoritelju“. Pored toga, morate da poželite da ih ujedinite; moraš da želiš da budeš baš taj Malhut sveta Acilut koji se ujedinjuje sa Zeir Anpin.

Ne postojiš ako ne možeš povezati sve duše u sebi, osim ukoliko zamisliš kako je ceo svet u tebi i kako sve to odnosiš Stvoritelju kako bi sve duše prionule uz Njega. Ovo je slika koju morate videti u sebi.

Ne postojiš u Malhut (de Acilut) osim kad želiš da se ujediniš sa svim ostalim dušama. Malhut (de Acilut) nije vaša želja za ispunjenjem, već želja za ujedinjenjem sa ostalim dušama, koje trenutno osećate kao udaljene od sebe i razdvojene. Međutim, što više osećate ove duše uprkos svemu i što više želite da se ujedinite sa njima, time vaše postojanje u Malhut postaje stvarnije.

Malhut sveta Acilut je rezultat vaših napora da se ujedinite sa drugim dušama; to je vaša zajednička želja sa svima. Kada su primili Toru, svi ljudi su morali da se ujedine kao „jedan čovek sa jednim srcem“ da bi se ujedinili sa Stvoriteljem. Ta zajednička, centralna tačka za sve nas, tačka u kojoj se ujedinjujemo sa Stvoriteljem, naziva se Malhut sveta Acilut. Inače vas nigde nema u ovoj slici.

Link - Malchut Of The WorldOf Atzilut Is, In Fact, You

 

Нема коментара:

Постави коментар

Напомена: Само члан овог блога може да постави коментар.