субота, 17. април 2021.

PRIMANJE U DAR

Primanje u dar

Objavljeno 26. Januara 2011. u 8:37

Pred nama uvijek mora da posoji jedan cilj: da se dođe do jednakosti forme, do prianjanja uz Stvoritelja. Prianjanje je potpuna jednakost svojstava, kada u nama vlada sila davanja.

Naša se materija, što je želja za užitkom ne mijenja, već se mijenja način na koji se ona koristi: želja za užitkom mora da se koristi zarad davanja. Da bismo to postigli, mi moramo da osjetimo želje drugih. Jedino tada otkrivamo da, dok primamo, možemo da dajemo.

Duhovne akcije izgledaju vrlo čudno i nisu poput korporalnih akcija. Ukoliko otkrijemo duboku, snažnu, međusobnu vezu među nama, otkrivajući među nama privrženost, drugarstvo, garanciju, ljubav i uzajamnost, možemo da komuniciramo kao zupčanici u jedinstvenom sistemu: Primanjem onoga što drugi hoće meni da da, ja time postižem to da dajem njemu.

Sledi da stvorena bića jedino primaju, ali ona moraju prvo da otkriju međusobno davanje i da to izraze tačno na taj način. Kako mi to postižemo?

Stvoritelj, kao integralna sila davanja, prisutan je i između i unutar svih. Zato, ako se svako od nas poništi i mi svi zajedno počnemo da želimo da dajemo Njemu, tada ćemo, primajući jedni od drugih, biti u mogućnosti da zaista dajemo. U tom slučaju, niko ne prima od drugih, već svi primaju od Stvoritelja. Međutim, ovde postoji jedan uslov:  da bismo primali od Njega mi moramo da budemo - Jedno.

To je poput toga kada majka koja ima mnogo djece želi svima da pruži  ljubav. Kad su djeca spremna da održe uzajamno jamstvo i jedinstvo kako bi, zauzvrat, i oni nju voljeli, kada su spremni da prime njenu ljubav  jedino zajedno jer su oni povezani jedni s drugima, time oni njoj daju užitak, a ona im rado pruža ljubav, i oni su srećni što primaju njene darove. Takvo primanje razmatra se za apsolutno davanje.

Očigledno, stvorena bića ne mogu puno da urade, osim da urade pripremu, jer se od njih ne očekuje ništa više. Ona jedino treba da pripreme formu u koju će primiti obilje od Stvoritelja. Ona ne mogu da izvršavaju davanje kao takvo već je njihovo davanje namjera. Uređujući primanje na takav način, ona oslađuju njihovog Davaoca.

Link - Receiving To Bestow


Нема коментара:

Постави коментар

Напомена: Само члан овог блога може да постави коментар.