петак, 7. мај 2021.

NAKON VEČERI DOLAZI NOVI DAN

 
Nakon večeri dolazi novi dan

Objavljeno 18. septembra 2013.

Pitanje: Zašto čovek svaki put padne dublje? Kako može da postigne večno prianjanje?

Odgovor: Svaki put padamo sve dublje i dublje jer nam se otkrivaju sve jače i grublje egoistične želje. Kao što je napisano: „Ko je veći od svog prijatelja, njegova je želja veća od želje prijatelja”. Moramo da budemo uronjeni u veći egoizam da bismo, radeći na njemu, postigli veću Reflektujuću Svetlost. Što se niže spuštamo unutar svojih želja, to se više uzdižemo usled ispravke, to je jedno nasuprot drugom.

Na drugi način nije moguće. Takvi su zakoni čak i u materijalnoj fizici, ne samo u duhovnoj.

Pad sadrži sve informacije o sledećem koraku. Problem je samo u tome što, kada smo u padu, gubimo osetljivost i ne možemo da ga osetimo. Da smo osetili šta dobijamo iz pada, razumeli bismo kakve moćne alate dobijamo.

Jedini problem je što svi organi za oset prestaju da rade u padu i mi ne možemo ništa da otkrijemo. U suštini, razlika između pada i uspona je u tome što Svetlost dolazi, daje nam novi stav prema našem egoizmu i prema Stvoritelju, i ovo treba povezati samo u jedno – Izrael (naša žudnja za Stvoriteljem), Tora, i Stvoritelj – i tada ćemo koristiti egoizam koji nam se ispravno otkriva.

Promena našeg stava prema onome što se otkriva u padu naziva se uspon. Međutim, najvažniji je pad, jer je to otkrivanje novih želja u kojima tada kušamo novi svet – viši, uzvišen, širok – i to se uvek događa tokom otkrivanja tame. Kao što je napisano: „I bi veče, i bi  jutro, dan prvi”.

Link - Following The Evening Comes The New Day


Нема коментара:

Постави коментар

Напомена: Само члан овог блога може да постави коментар.